2018-02-17 09:42:38• hírek • Szatmár.ro

Büszkék lehetünk rá: képregény készült a szatmári szerző novellájából

A Fantomatika engedélyével.
A Fantomatika engedélyével.

Simon Lehel Zoltán Szatmárnémetiben született, többnyire a tudományos-fantasztikum műfajában alkotó író újabb eredménye, hogy miután webes felületeken közölték munkáit, rádióban is feldolgozták egyik írását, most képregény-formában is viszont láthatja egyik mese szatíráját.

A jelenleg harminc éves szerző tanulmányait Kolozsváron végezte kémia szakon, saját bevallása szerint ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy komolyabban el tudjon mélyedni a tudományos-fantasztikum világában. „Mikor már bizonyos ismeretanyaggal rendelkeztem, úgy éreztem, hogy szeretnék írni egy történetet. Kihívásnak éreztem, hogy valami újat találjak ki, olyat, amilyet még nem olvastam” –vallja önmagáról Simon Lehel Zoltán.

 

„Bár a képregényben megjelent történet nem sci-fi, kedvelt zsánerem a tudományos fantasztikum. A bennünket körülvevő világ megértése, és a megértés által kibontakozó lehetőségek izgalma újszerű élethelyzeteket teremt a fikció szintjén, amelyek mind az új gondolatoknak, mind a régieknek teret biztosítanak a megelevenedésére, a fogalmak kibővítésére, illetve az újraértelmezésre, az alkalmazkodásra és fejlődésre” – indokolta Lehel, miért használja a tudományos-fantasztikum műfaját.

 

A Romániában és Magyarországon forgalomba kerülő Fantomatika képregény-havilap januári számában "A kóbor herceg legendája" jelent meg, ezt dolgozták fel és illusztrálták rajzokkal. Ezzel kapcsolatban a szerző elmondta, izgalommal töltötte el, hogy kipróbálja a képregények világát és örül a közös munka eredményének. Bár jelen novellája inkább a modern mese felé hajlik, ráismerhetünk a ma emberének jellemző személyiségtípusaira, amelyeket iróniával kevert humorral kelt életre és vezet végig a történetben. Írása tanulságokat is hordoz, egyet a szerző a történet vége felé ki is mond: "Egy embernek nem lehet kétszer ugyanazt a kívánságot teljesíteni". Lehel további írásait saját weboldalán lehet elolvasi.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: